HTML

Utolsó kommentek

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság. TiGáz csalás és gará... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ez is kiesik az olvashatók, emészthetők közül... Azért azt ne feledd, hogy az általad (is) ekézett s... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • Lesley: rákérdezek: beléptél az Ország Gyűlése Mozgalomba, ez foglalja le minden időd és azért nem írsz, mert a FőVezír jobban ír? :D :D :D (2014.08.12. 12:25) Szünet
  • rás: Értelek, sajnálom; pihend ki magad! (2014.08.11. 11:57) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#comment-form (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • Utolsó 20

Levelek

mail.png

Címkék

adó büdzsé (5) ajjaj (164) államtitok (8) állat (20) anyag (1) ausztrália (11) bajnai (8) balog (7) bokros (1) bolondság (34) boross (1) buziság (137) canga (83) cigányok (134) Címkék (1) csehek (20) dávid (5) európai parlament (17) európai unió (55) ficsor (1) film (59) (9) gumi (5) gusztos (1) gyenesei (1) gyurcsány (23) horváth (1) kampány2010 (32) kicsi kocsi (58) kommandó (1) könyv (25) külpol (7) lakossági fórum (30) lamperth (3) lázár (23) lehetmás (7) lévai (8) magán (240) mani (9) másblogolvasás (180) maszekolós (1) média (218) mese (15) mesterházy (5) múltidézés (195) négyharmad (11) new (1) nyilvánosság (9) nyolcker (575) ombudsman (13) önkormányzat (689) orbán (17) oslo (22) ötpont (102) pápa (2) pia (4) politikusok (550) program (35) rózsa (1) schmitt (56) semjén (6) sólyom (12) suli (4) szili (22) szilvásy (4) színház (40) szoc (4) szűcs (6) táltosok (2) tarlós (28) technika (3) toronto (18) veres (3) vers (3) vonat (6) york (1) zene (122) zsaruk (35) Címkefelhő

Friss topikok

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövete... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#commen... (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • bizottsagiirnok: Sok anyag egy ügyről itt: www.bszf.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=62 ... (2014.07.16. 08:18) Nem fekete-fehér
  • bizottsagiirnok: De, természetesen jelent némi protekciót, egy betű nem számít. A darutoll azért nem árt. (2014.07.07. 21:46) Mint tehénen a gatya

Linkblog

Kérdések

2013.12.24. 09:21 bizottsagiirnok

Itt van ez a cikk a kerületi karácsonyfaosztogatásról, amiből több dolgot nem értek. Például hogy ki és milyen alapon kapott ingyenfát, meg hogy miért azok osztogatták, akik (persze csak fideszesek), és miért kampányol a kerületi honlap Vas Imrének, akinek semmi köze jelenleg a környékhez, no meg azt sem, hogy az első fényképen miért tűnik a férfiú nagyon Rogán Antalnak.

Karácsonyi káosz. 

(Időközben mintha kicsit újra lett volna gondolva a cikk, meg a fényképek is talán, de azt továbbra sem tudni, Rogán mitől lett nyolckeres. Miért kell nekünk szomszéd kínos alak, nem elég a sajátunk?)

6 komment

Címkék: önkormányzat nyolcker

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontibizottsag.blog.hu/api/trackback/id/tr725706609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szili Balázs 2013.12.26. 02:34:48

Miután az Országgyűlési körzeteket összevonták, és Józsefváros egy része közös az V. kerülettel, így megkaptuk Rogánt is. A kampány megkezdődött.

bizottsagiirnok 2013.12.26. 09:43:40

Számomra ez sovány érv, a hír a jelenlegi önkormányzat honlapján önkormányzati akcióról szól, ott meg nem dolgoznak Rogán és Vas urak.

A Jóhír nevű propagandacéggel az ellenzék nem foglalkozik?

bizottsagiirnok 2013.12.28. 11:22:48

Azzal, hogy az ellenzék simán elfogadja ezt a helyzetet, meg hagyja a jóhírt baromságokat írni, továbbá engedi az önkormányzati meg országgyűlési választások összekeverését, meg hogy a szocifórumban a "csillogó szemek láttán" a valódi örömről írnak, mondván, így már nem is érdekes, hogy milyen manipuláció folyik itt...

Szóval mindezzel támogatva vagyon a jelenlegi többség, egyúttal megkérdőjelezve a kisebbség munkája. Olyan ez, mint a rezsicsökkentés vs. áfacsökkentés, mindkettőnek a karácsonyi mesékben lenne a helye, mert egy tőről fakadnak.

bodis.lajos 2013.12.28. 14:55:24

@Szili Balázs: @bizottsagiirnok:

Szerintem is rendszerszintű hiba, hogy az önkormányzatnál kisebbségben lévő pártok a legkevésbé sem használják ki a lehetőségeiket a többség döntéseinek ellenőrzésére. Ami a kisebbségben lévő pártok feladata, függetlenül ideológiától és szakmai tartalomtól.

Komássy Ákos zagyválása arról, hogy a polgármester olyan fölényben van, hogy nem érdemes neki ellentmondani, pontos megfelelője a Zentai Oszkár zagyválásának az általa vezetett bizottság szerepéről, és arról, hogy az ő szerepét három évig senki nem kifogásolta.

Révész Márta remek asszisztense lenne egy aktív képviselőnek, képviselői szerepben azért nem tesz hatékonnyá valakit, ha maga szerint sem viseli el a konfliktusokat, és tapasztalhatóan a sok tény között nem találja az összefüggéseket.

Jakabfy Tamás szintén remek stábtag volna a vagyonkezelés és a gazdálkodás szakértelmet, logikát, odafigyelést igénylő témáiban, az egyszemélyes frakcióknak pedig még jó célzással is nehéz kapacitást találni. A felügyelő bizottsági megbízását kísérő hallgatása viszont - amelyet a pártpolitikailag leginkább aknásított, minőség szempontból egyik legszarabbul működő, egyúttal a személyes kompetenciáitól legtávolabb álló területen kapott - menthetetlen.

Semmi okom hízelegni: A ciklus egyik legjobb fejleménye, hogy te, Szili Balázs, tudsz gondolkodni, tudsz írni - méghozzá precízen is, érdekesen is -, szeretsz utánajárni dolgoknak. Jó volna, ha nagyobb volna a verseny. Szinte egyszemélyes frakcióként működsz, az önkormányzatnál sok dologban nagy kitartást igényel az utánajárás, ez így együtt nehéz.

Camara-Bereczki Ferenc is mer és tud írni, jó terepmunkásnak és potenciálisan jó bizottsági tagnak látszik, dolgoztatni kellene, jó volna tanulnia.

Komássy Ákos önmagához képest fejlődött, beletanult önkormányzati ügyekbe, utánajárt dolgoknak. Többet dolgozik és jobban "látszik", mint egy átlagos képviselő. Ez azonban még kevés, hogy valaki komoly kisebbségi frakció - pláne a kerület vezetésére bejelentkező erő - vezetője legyen. A szörnyű apparátusi nyelv nem változott, és bonyolítja a helyzetet két párhuzamos fejlemény: az immár minden képviselőt érintő plusz juttatások, és a célfeladatok teljesítésében tanúsított puhaság általánossá válása a kisebbségi képviselők működésében. Komássy Ákos a pártapparátusi bikkfanyelvével ebben egészen látványos disszonanciákat produkál.

Talán furcsa, de amikor Pintér Attilával beszélgettem, többször eszembe jutott, mennyire tartalmasabb és tanulságosabb volt. Néhányszor leállítottam, hogy maradjunk a tárgynál, volt, amikor érdemesnek tartottam közbeszúrni, hogy ebben nem értünk egyet, de térjünk vissza a konkrétumokra. Abban pedig problémaérzékenynek, őszintének és megoldást keresőnek tűnt. Tetszett, hogy többször hivatkozott olyan, működő, üzleti szervezetekre, amelyeket ismer.

Kaiser József aktív, de felkészületlen, és ha valami nem egyezik a tapasztalatával, akkor kérlelhetetlenné válik.

Ferencz Orsolya beleállt egy bonyolult ügybe. Furcsákat és az egyes szakmákban jól megindokolt, tényekkel alátámasztott gyakorlatoknak ellentmondókat mond, de ez már többször megtörtént vele. Mostanában azt mondja, tanulni akar, és hosszabb távon vállalja a felelősséget, ami nagyon ritka a képviselők esetében, ezért becsülöm.

Tetszett, ahogy a bizottságiirnok fogalmazott (remélem, jól mondom): általában nem kíváncsiak, nem akarnak tanulni, minden más ebből jönne, ennek hiánya önmagában elég, hogy ne menjen.

Kocsis Mátéval azért nem foglalkozom, mert ő is keveset foglalkozott a kerülettel, és mert unom, hogy mindenki más azt mondja, hogy csak neki van mozgástere. Ami persze nagyrészt a Kocsis Máté hibája, de egyedül ő sokkal kevésbé érdekes nekem, mint a fent felsoroltak és a sok intézmény együtt.

Ez volna a leltáram. Kimaradt valaki, aki számít?

Szili Balázs 2013.12.29. 00:09:08

A konkrét esetben nem, általánosságban egyetértek a kritikával.

A Fenyőosztásról megjelent írásom nem a csillogó szemekről szólt kizárólag, ott volt benne a kritika rendesen, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy még ha kampány eseményként is, de történt végre valami olyan esemény, ami a szegényeknek kedvez. Ez mostanság nem jellemző.

Általánosságban egyetértek, hogy puha az ellenzék! Bár felmentést nem ad, de tény, az öt ellenzéki képviselőből háromnak ez az első ciklusa, nekem pedig a "feledik".
A tanulási folyamatot nehezíti, hogy nincsen Molnár György, vagy Szabó Gábor kaliberű képviselő, akitől tanulni lehetne a "hatalom elleni fellépést". Révész Mártától sokat lehet tanulni, de ez, pont az a terület, ami fehér folt a képviselői munkásságában.

bizottsagiirnok 2013.12.29. 08:25:16

Lajos összegzése remek, az sajnos szomorú, hogy az ellenzéki képviselő kampányként definiál egy karácsonyi faosztást, az meg végképp, hogy a kampányra külön értékmérőt használ, és örül annak, hogy valami végre a "szegényeknek kedvez".

Én azért ennél jóval értékesebb/tartalmasabb választ reméltem, de hát ez van.

Szili Balázs írásai valóban fontosak, más viszont semmit nem tesz bele. A "nagy öregezést" kibúvónak gondolom, nem komoly szakkérdésről van itt szó, ráadásul ahogy az egész önkormányzat sekélyes, és nem 3 éve vált azzá, a "helyi nagyok" sem egyszerűek:)
süti beállítások módosítása