HTML

Utolsó kommentek

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság. TiGáz csalás és gará... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ez is kiesik az olvashatók, emészthetők közül... Azért azt ne feledd, hogy az általad (is) ekézett s... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • Lesley: rákérdezek: beléptél az Ország Gyűlése Mozgalomba, ez foglalja le minden időd és azért nem írsz, mert a FőVezír jobban ír? :D :D :D (2014.08.12. 12:25) Szünet
  • rás: Értelek, sajnálom; pihend ki magad! (2014.08.11. 11:57) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#comment-form (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • Utolsó 20

Levelek

mail.png

Címkék

adó büdzsé (5) ajjaj (164) államtitok (8) állat (20) anyag (1) ausztrália (11) bajnai (8) balog (7) bokros (1) bolondság (34) boross (1) buziság (137) canga (83) cigányok (134) Címkék (1) csehek (20) dávid (5) európai parlament (17) európai unió (55) ficsor (1) film (59) (9) gumi (5) gusztos (1) gyenesei (1) gyurcsány (23) horváth (1) kampány2010 (32) kicsi kocsi (58) kommandó (1) könyv (25) külpol (7) lakossági fórum (30) lamperth (3) lázár (23) lehetmás (7) lévai (8) magán (240) mani (9) másblogolvasás (180) maszekolós (1) média (218) mese (15) mesterházy (5) múltidézés (195) négyharmad (11) new (1) nyilvánosság (9) nyolcker (575) ombudsman (13) önkormányzat (689) orbán (17) oslo (22) ötpont (102) pápa (2) pia (4) politikusok (550) program (35) rózsa (1) schmitt (56) semjén (6) sólyom (12) suli (4) szili (22) szilvásy (4) színház (40) szoc (4) szűcs (6) táltosok (2) tarlós (28) technika (3) toronto (18) veres (3) vers (3) vonat (6) york (1) zene (122) zsaruk (35) Címkefelhő

Friss topikok

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövete... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#commen... (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • bizottsagiirnok: Sok anyag egy ügyről itt: www.bszf.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=62 ... (2014.07.16. 08:18) Nem fekete-fehér
  • bizottsagiirnok: De, természetesen jelent némi protekciót, egy betű nem számít. A darutoll azért nem árt. (2014.07.07. 21:46) Mint tehénen a gatya

Linkblog

A Központi bizottság véleménye: Választási manipuláció

2009.03.03. 18:40 bizottsagiirnok

Ez megint a névrokon Központi Bizottság, alább olvasható egy 2006 tavaszi, a választások első fordulóját követően meghozott  határozatuk. Ezt olvasva megdől az a tézis, mely szerint manipulációról (na jó, hazugságról, érvénytelen választásokról, stb.) csak a jobboldaliak beszéltek. Íme a bizonyíték:

"A Központi Bizottság határozata

a 2006. évi parlamenti választások első fordulójának értékeléséről

A Központi Bizottság áttekintette a 2006. évi parlamenti választások első fordulójának tapasztalatait, megvitatta a Munkáspárt szereplését, és megállapította az alábbiakat:

1. Az idei parlamenti választások lényege a magyar tőkésosztály két nagy csoportja közötti kiélezett küzdelem volt. A hatalmon lévő szocialista-liberális csoport foggal-körömmel küzdött a hatalom megtartásáért, míg a konzervatív erők a kormány megszerzéséért. A küzdelmet különösen elkeseredetté tette az a körülmény, hogy a két hatalmi csoportosulás között 2002-ben kialakult viszonylagos egyensúly mind a mai napig megmaradt.

Ebben a helyzetben az MSZP-SZDSZ az egyik oldalon, a Fidesz a másik oldalon mindent megtett a lehetséges konkurencia kiiktatására. Teljes mértékben maguk alá gyűrték a médiát, milliárdokat költöttek a választók manipulására. A kopogtató cédulák gyűjtésekor mindkét pártcsoportosulás agresszív módon arra törekedett, hogy a kisebb pártokat már ebben a szakaszban kiszorítsa a választási küzdelemből.

A választási eredményeket döntő mértékben befolyásolta a manipuláció, amit a nagy pártok nagy tapasztalattal, és igen jelentős pénz ráfordításával végeztek, Elhitették a magyar munkással, a dolgozókkal, hogy számukra a választás nem a tőke és a munka, nem a tőkés pártok és a Munkáspárt között van, hanem két tőkés párt, az MSZP és a Fidesz között.

A választások nem oldották meg a magyar társadalom egyetlen kérdését sem. A választások nem járulnak hozzá a munkahelyteremtéshez, nem oldják meg a magyar mezőgazdaság gondjait, az egészségügy, az oktatás problémáit. Nem segítették a magyar parlamenti társadalmi bázisának bővítését, a munkás, a dolgozó, a kisember változatlanul nincs jelen a parlamentben. A választások nem oldották fel a két nagy csoportosulás közötti patthelyzetet sem.  A választások után – akármilyen kormánya is legyen az országnak – cudar idők várnak a dolgozó emberekre. Velük fizettetik meg a választási ígéretek árát.

2. A Munkáspárt nem érte el célját, nem jutott be a parlamentbe. A listán 0, 41 százalékot ért el, ami 21 955 szavazatot jelent. A Munkáspárt rossz szereplésének több oka van: 

A tőkés pártok kihasználták a polgári demokratikus rendszer minden eszközét, és sikerrel manipulálták az embereket, ez nem függött és függ a Munkáspárttól és nem is tudott ellen mit tenni.

 Fontos tényező az is, hogy Európa szerte a tőke erői mindent megtesznek a kommunista erők visszaszorítására, sőt megsemmisítésére. Ukrajnában elérték, hogy az emberek két tőkés csoportosulás között válasszanak, és így az Ukrán KP az idei választásokon csupán 3,6 százalékot ért el a korábbi 20 százalék helyett. Csehországban igyekeznek betiltani a cseh kommunisták ifjúsági szervezetét, így közvetlen nyomást gyakorolni magára a pártra a júniusi választások előtt.  Olaszországban két nagy választási csoportosulásba kényszerítettek minden pártot. Csak azoknak engednek némi lehetőséget, akik kiegyeznek a kapitalizmussal, a tőke korlátlan uralmával.

A Magyar Szocialista Párt 2002 óta mindent megtett a Munkáspárt elpusztítására. Kizártak bennünket az állami televízióból. Nem egyszer szennyes rágalomhadjáratot folytattak ellenünk a szocialista-liberális médiában. 2004-től felkarolták, szervezték a párton belüli ellenzéket. Rajtuk keresztül igyekeztek leváltani a Munkáspárt vezetését, és a Munkáspártot az MSZP mellé állítani. Mikor látták, hogy a Munkáspárt többsége kiveti magából az ellenzéket, elősegítették új párt szervezését, bejegyzését, támogatták a körülötte való hírverést. A választásokon az MSZP több helyen is támadta a Munkáspárt jelöltjeit, és jogi eszközökkel elérte a Pest megyei munkáspárti lista érvénytelenítését.

 A választási sikertelenségnek voltak belső okai, és ezúttal ezeknek igen nagy szerepük volt. A Munkáspárt nem állított minden megyében listát, és az egyéni kerületek többségében sem tudta összegyűjteni a kopogtató cédulákat. Ez csak részben irható a külső támadások számlájára, döntően a párt belső szervezetlensége, sok tagunk fegyelmezetlensége és érdektelensége játszott meghatározó szerepet.

3. A választásoknak voltak a Munkáspárt szempontjából kedvező tapasztalatai is. 

A párt programja jó volt, reális választ adott az emberek gondjaira. Sajnálatos módon a Fidesz szinte minden egyes elemét átvette. Ez önmagában nem lett volna baj, de a szocialista-liberális sajtónak sikerült az emberekkel elhitettetni, hogy e program semmi más, mint populizmus. Az aktív választók többsége nem a saját szemének hitt, hanem a propaganda állításainak.

Az emberek szívesen és rokonszenvvel fogadták a Munkáspártot. Becsülték 17 éves erkölcsi és politikai kitartásunkat. Ez jó erkölcsi bázis a jövőre nézve is.

A választásokra sok-sok kitűnő jelöltet állítottunk, akik a párt fontos kádertartalékát képezhetik a jövőben.

Ezen a választáson minden korábbinál aktívabb szerepet játszott a Baloldali Front-Kommunista Ifjúsági Szövetség.

4. A Központi Bizottság megerősíti a párt eddigi politikáját: a Munkáspárt senkit, egyetlen pártot sem támogat a 2006. évi választásokon. Tekintettel arra, hogy nem maradtak jelöltjeink a második fordulóban, a Munkáspárt nem vesz részt a választáson.  

A Központi Bizottság felszólítja a párt tagjait: ne menjenek el április 23-án a szavazásra! 

A Központi Bizottság megállapítja, hogy a párt tagjainak túlnyomó többsége következetesen képviselte és képviseli e politikánkat. Néhány helyen azonban előfordultak sajnálatos fegyelemsértések. A Központi Bizottság elítéli mindazokat a párttagokat, akik a párt ismert politikája ellen, az MSZP támogatására szólítottak fel. Felszólítja a helyi pártszervezeteket: vonják le a szükséges politikai és személyi következtetéseket. 

Budapest, 2006. április 15.

Magyar Kommunista Munkáspárt

Központi Bizottsága"

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikusok múltidézés

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontibizottsag.blog.hu/api/trackback/id/tr74977820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása