HTML

Utolsó kommentek

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság. TiGáz csalás és gará... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ez is kiesik az olvashatók, emészthetők közül... Azért azt ne feledd, hogy az általad (is) ekézett s... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • Lesley: rákérdezek: beléptél az Ország Gyűlése Mozgalomba, ez foglalja le minden időd és azért nem írsz, mert a FőVezír jobban ír? :D :D :D (2014.08.12. 12:25) Szünet
  • rás: Értelek, sajnálom; pihend ki magad! (2014.08.11. 11:57) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#comment-form (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • Utolsó 20

Levelek

mail.png

Címkék

adó büdzsé (5) ajjaj (164) államtitok (8) állat (20) anyag (1) ausztrália (11) bajnai (8) balog (7) bokros (1) bolondság (34) boross (1) buziság (137) canga (83) cigányok (134) Címkék (1) csehek (20) dávid (5) európai parlament (17) európai unió (55) ficsor (1) film (59) (9) gumi (5) gusztos (1) gyenesei (1) gyurcsány (23) horváth (1) kampány2010 (32) kicsi kocsi (58) kommandó (1) könyv (25) külpol (7) lakossági fórum (30) lamperth (3) lázár (23) lehetmás (7) lévai (8) magán (240) mani (9) másblogolvasás (180) maszekolós (1) média (218) mese (15) mesterházy (5) múltidézés (195) négyharmad (11) new (1) nyilvánosság (9) nyolcker (575) ombudsman (13) önkormányzat (689) orbán (17) oslo (22) ötpont (102) pápa (2) pia (4) politikusok (550) program (35) rózsa (1) schmitt (56) semjén (6) sólyom (12) suli (4) szili (22) szilvásy (4) színház (40) szoc (4) szűcs (6) táltosok (2) tarlós (28) technika (3) toronto (18) veres (3) vers (3) vonat (6) york (1) zene (122) zsaruk (35) Címkefelhő

Friss topikok

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövete... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#commen... (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • bizottsagiirnok: Sok anyag egy ügyről itt: www.bszf.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=62 ... (2014.07.16. 08:18) Nem fekete-fehér
  • bizottsagiirnok: De, természetesen jelent némi protekciót, egy betű nem számít. A darutoll azért nem árt. (2014.07.07. 21:46) Mint tehénen a gatya

Linkblog

Lenin él

2009.03.11. 19:10 bizottsagiirnok

A KB-hoz került a "Létezik másik út: a Munkáspárt, a szocializmus" című februári anyag. A KB megtárgyalta, de egyhangú véleményt nem tudott kialakítani, így társadalmi vitát kezdeményez róla, mert bízik a dolgozó nép bölcsességében. Véleményeket kérünk!

"A Munkáspártnak nincs más választása, mint, hogy tovább haladjon a saját útján, a tőkés válságban felmutassa a másik út lehetőségét. A forradalmi utat ma nincs módja megvalósítani, de senki sem tudhatja, hogy ez az idő mikor következik be.

„A forradalom kétségkívül olyan gyorsasággal és olyan alapossággal tanít, amilyen a politikai fejlődés békés korszakaiban lehetetlennek látszik. És ami különösen fontos, nemcsak a vezetőket tanítja, hanem a tömegeket is.” (Lenin)

A mi feladatunk az, hogy biztosítsuk a kommunista párt létét, biztosítsuk, hogy a párt felnőjön a feladathoz. A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a történelmi helyzetek kihasználatlanul maradnak, ha hiányoznak a szubjektív feltételek, ha hiányzik vagy cselekvésképtelen a párt.

Az elmúlt 20 év csendes, békés időszak volt. A Munkáspártot, illetve tagjait nem fenyegették nagy veszélyek. Támadások természetesen voltak, de ezeket sikerült elhárítani. Minden időben voltak és vannak elvtársaink, akik a munkában is, anyagi téren is óriási áldozatokat vállaltak. A pártmunka a többség számára azonban azt jelentette, hogy a szabadidőnkben, egyéb elfoglaltságunk mellett – nem helyettük, hanem mellettük – vállaltuk, hogy eljárunk rendezvényekre, gyűlésekre, több-kevesebb feladatot ellátunk a választásokon. Anyagilag azt jelentette, hogy egyéb kiadásaink mellett – nem helyettük, hanem mellettük – fizettük a tagdíjat, időnként támogattuk a pártot. Nem kellett nagy lemondásokat, nagy személyes áldozatokat hozni. Ma mindez kevés.

A csendes időszak nem azért ér véget, mert mi mondjuk. Azért ér véget, mert lényegesen változik a helyzet. Mi egyet tehetünk: alkalmazkodunk a helyzethez, jobban mondva, felnövünk az új feladatokhoz. Erre képesek vagyunk, de csak akkor, ha valóban készek vagyunk az áldozatra. Miért?

Először is, a Munkáspártnak van mire építenie, hiszen az emberek között ma nagyobb a tekintélye, mint bármikor korábban. Másodszor, a politikai irányvonalunk, amelyet tartalmaz az „Ezt akartad? Megérte?” című és a „Mit akar a Munkáspárt?” című anyag, világos, támogatható. A mi dolgunk, hogy tovább vigyük az emberekhez. Három, vannak nagyon kitűnő tagjaink és vezetőink. Az ő példájukat kell követnünk. Ami az egyik helyen bevált, beválik a másikon is. Őszintén szembe kell nézni a nehézségeinkkel! Ezt sokszor megtettük, de a következetes munka többnyire elmarad. Ahol egy picit erősnek érezzük magunkat, úgy teszünk, mintha semmi sem történne. Van, ahol a teljes csüggedés uralkodik el.

Szervezeteink többsége gyenge, nincs beágyazódva a környezetébe, nehezen találunk új kádereket. Sok helyütt van pártélet, de nincs politikai élet, nem kapcsolódunk a valóságos folyamatokhoz.
Anyagi téren minden megállt a korábbi szinten. Nem lépünk előre a párttámogatás vállalásában, A Szabadság terjesztésében.
Beszélgessünk el minden párttagunkkal, értessük meg, hogy ma a szó szoros értelemben az ő havi kétezer forintjától függ a magyar szocializmus jövője. Ez nem vicc, ez óriási felelősség!
Menjünk el a vállalkozó ismerősökhöz! Keressük meg gyerekeinket, unokáinkat, mindenkit, akinek módja lehet segíteni!
Keresni kell az együttműködés lehetőségét! Úgy, ahogy tettük a postai kézbesítők, a repülőtéri dolgozók támogatásánál. A lényeg azonban nem az, hogy szervezetekkel létesítsünk együttműködést. A lényeg, hogy saját osztálybázisunkkal, a munkással, a dolgozó tömegekkel legyen szorosabb a kapcsolatunk, sőt a legtöbb területen egyáltalán legyen ilyen kapcsolatunk.
A Munkáspárt sem az MSZP-vel, sem a Munkáspárt 2006-tal, sem a Fidesszel, sem más párttal nem kíván szövetséget kötni. Ennek politikai okai nyilvánvalóak.

Küzdeni kell! Úgy, ahogyan az időközi választásokon teszik jelöltjeink Bácsalmáson, a Ferencvárosban, a Rákosmentén, Nagymaroson. Úgy, ahogy a fiatalok tették Esztergomban a Suzuki gyárnál.

A párt támogassa a tőkés válságban nehéz helyzetbe jutott tömegeket, álljon a tüntetők és sztrájkolók mellé, építsen ki kapcsolatokat a szakszervezetekkel és más szervezetekkel!
Kiemelten fontos feladatnak tekintjük az európai parlamenti választásokon való részvételt. A párt használja ki a választásokat a magyar parlamenti választásokra való felkészülésre! Ennek érdekében legalább 110-120 ezer kopogtatócédulát gyűjtsön össze. A kampányt koncentráljuk médiarendezvényekre a fővárosban és a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban.
Nekünk nem holnap, nem holnapután, ma kell lennünk forradalmárnak!

„Nem az a forradalmár, aki a forradalom közeledtével válik forradalmivá, hanem az, aki a reakció legvadabb tobzódása közepette, a liberálisok és a demokraták legnagyobb ingadozásai közepett síkraszáll a forradalom elvei és jelszavai mellett.” (Lenin)

Szólj hozzá!

Címkék: politikusok múltidézés

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontibizottsag.blog.hu/api/trackback/id/tr31996391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása