HTML

Utolsó kommentek

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság. TiGáz csalás és gará... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ez is kiesik az olvashatók, emészthetők közül... Azért azt ne feledd, hogy az általad (is) ekézett s... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • Lesley: rákérdezek: beléptél az Ország Gyűlése Mozgalomba, ez foglalja le minden időd és azért nem írsz, mert a FőVezír jobban ír? :D :D :D (2014.08.12. 12:25) Szünet
  • rás: Értelek, sajnálom; pihend ki magad! (2014.08.11. 11:57) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#comment-form (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • Utolsó 20

Levelek

mail.png

Címkék

adó büdzsé (5) ajjaj (164) államtitok (8) állat (20) anyag (1) ausztrália (11) bajnai (8) balog (7) bokros (1) bolondság (34) boross (1) buziság (137) canga (83) cigányok (134) Címkék (1) csehek (20) dávid (5) európai parlament (17) európai unió (55) ficsor (1) film (59) (9) gumi (5) gusztos (1) gyenesei (1) gyurcsány (23) horváth (1) kampány2010 (32) kicsi kocsi (58) kommandó (1) könyv (25) külpol (7) lakossági fórum (30) lamperth (3) lázár (23) lehetmás (7) lévai (8) magán (240) mani (9) másblogolvasás (180) maszekolós (1) média (218) mese (15) mesterházy (5) múltidézés (195) négyharmad (11) new (1) nyilvánosság (9) nyolcker (575) ombudsman (13) önkormányzat (689) orbán (17) oslo (22) ötpont (102) pápa (2) pia (4) politikusok (550) program (35) rózsa (1) schmitt (56) semjén (6) sólyom (12) suli (4) szili (22) szilvásy (4) színház (40) szoc (4) szűcs (6) táltosok (2) tarlós (28) technika (3) toronto (18) veres (3) vers (3) vonat (6) york (1) zene (122) zsaruk (35) Címkefelhő

Friss topikok

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövete... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#commen... (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • bizottsagiirnok: Sok anyag egy ügyről itt: www.bszf.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=62 ... (2014.07.16. 08:18) Nem fekete-fehér
  • bizottsagiirnok: De, természetesen jelent némi protekciót, egy betű nem számít. A darutoll azért nem árt. (2014.07.07. 21:46) Mint tehénen a gatya

Linkblog

Nagyon kíváncsian várom az önkormányzati reakciót

2014.03.12. 10:54 bizottsagiirnok

Erre a tegnap esti cikkre, annak, aki nem olvasta volna, itt egy reggeli előzmény ugyanonnan. Ahhoz, hogy a háborút vívó fideszes képviselők, Ferencz Orsolya, Balogh István Szilveszter és Kaiser József, valamint főnökük, a polgi felkészülhessenek. összegyűjtöttem néhány adatot, korábban mit is gondoltak a Kék Pont munkájáról. Ezt már elfelejtették, így most emlékeztetőként küldöm nekik nagy szeretettel. (A hivataltól kikértem valamennyi bizottsági és testületi, így most forrásként szolgálhatnak, sőt akár a hiányuk is beszédes lehet.)

  • 2011. 04. 20-án egyhangúlag (14 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül) elfogadta a Humánszolgáltatási Bizottság a Kék Pont 2010. évi beszámolóját, egyúttal külön döntésben a testület "köszönetét fejezi ki a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia munkatársainak a kerületi lakosok érdekében végzett munkájáért."
  • 2011. december 21-én szintén egyhangúlag (14 igen, 0 tartózkodás, 0 ellenszavazat) döntöttek a Magdolna utcai két helyiség bérbeadásáról egyebek mellett "HIV és hepatitis megelőző, szociális, egészségügyi célú, ártalomcsökkentő komplex program" szolgáltatásainak fejlesztésére 2016. év év végéig.
  • 2012. 05. 02-án a Humánszolgáltatási Bizottság ismét egyhangúlag (13 igen, 0 tartózkodás, 0 ellenszavazat) fogadta el a Kék Pont beszámolóját, és újra külön döntésben köszönték meg a kerületiekért végzett munkájukat.
  • 2012. 07. 18-án a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság két döntést hozott a bérbe adott helyiségek kedvezményes bérleti díjáról. 11-en támogatták, tartózkodó nem volt, 1 ellenszavazat kapott a javaslat. A döntés része, hogy a Kék Pont köteles támogatóként szerepeltetni az önkormányzatot.
  • 2013. július 15-én a Humánszolgáltatási Bizottság 9 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta a Kék Pont beszámolóját. (Ezt a döntést elfelejtették elküldeni, de kikukáztam a honlapról.)
  • 2013. szeptemberében a képviselő-testület döntött (14 igen, 1 tartózkodás, 2 nem) a Kék Ponttal megkötött szerződés felmondásáról, és arról, hogy meg kell vizsgálni a helyiségbérleti szerződések felmondásának lehetőségét.
  • 2013. november 20-án a testület újraszervezi a kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot, aminek ettől kezdve nem tagja a Kék Pont.

Aztán meg elszabadult a pokol, mondtak össze-vissza mindent, független civilek szerveztek tüntetést önkormányzati és polgárőri rásegítéssel, majd az ámokfutás következményeként az egész önki elmenekült a szcientológus szakértőhöz. Annak, aki megpróbálja megérteni, hogy mikor mit miért fogadtak el, vagy sem, beletörik a bicskája az egészbe, leginkább az a kérdés, hogy a képviselők egyáltalán sejtik-e, hogy amikor döntést hoznak, elvileg tájékozottnak kell lenniük, meg az sem árt, ha a munkájuk mutat némi logikát. Itt ezt nem lehet fellelni.

Emberek önként a nevüket adják ehhez az összevisszasághoz. Tartsuk meg őket emlékezetünkben, és ne várjunk tőlük sokat. 

És mindjárt itt az idei beszámoló tárgyalása, biztos érdekes lesz:)

(Kis vicces-színes: az új drogfórum blogra már feltett jegyzőkönyvének szerzője a poszt elején linkelt két cikkben emlegetett Szomor Katalin. A hivatal bérbe adta a dokumentálást.) 

1 komment

Címkék: önkormányzat nyolcker

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontibizottsag.blog.hu/api/trackback/id/tr1005855861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultimahora 2014.03.12. 17:59:58

Az autokráciáknak a holdkóros sarlatánokhoz való már-már patologikus vonzódásának igen komoly hagyományai vannak, lásd egy nyolcvan évvel ezelőtti példát, melynek a kóros víziók iránti olthatatlan igényét - többek között - egy Hanussen nevű "látnok" elégítette ki.

Nem ismerem eléggé a szcientológiát - a Galactic Confederacy-ről és uráról Xenuról is, bevallom, most, az ajánlott cikkben olvastam először, és nem is akarok itt sommás ítélkezésbe fogni erről.

Ám a minden vajákos, több millió éveket könnyedén felölelő profétikus látomások minden tisztelete dacára, újdonsült híveinek, a kábítószerügyben mértéknek számító önkormányzati képviselő hölgyeknek és uraknak feltennék néhány egyszerű, tényekre és tapasztalatokra alapozott kérdést.

Mindenekelőtt azt, hogy a vidékről felözönlött "városidegen" tömegek megbélyegzésén túl, van-e más "tudományos" érvük arra, hogy mért épp' a jobb sorsra érdemes kerületünket sújtja a drogfertőzés?

Nem tűnt-e föl nekik és domesztikált háziciviljeiknek, hogy a drogpenetráció elsöprő mértékben az önkormányzati lakóépületekben és környékén tenyészik, ahol gondtalanul, senkitől sem zavartatva, vígan élheti világát?

Hogy az önkormányzati bérlakások tekintélyes részét a gyakorlatban és v a l ó j á b a n a markában tartó jól szervezett társaság, mely az illegális lakáskiadáson kívül a helyi drogbizniszt is uralja, "belső sgítség" nélkül aligha boldogulna?

Hogy az emberi élhetőség és az épített állag teljes lepusztulása felé tartó bérlői rétegtársadalom senkihez sem tud fordulni, és - képletesen vagy tán a valóságban is - megkapaszkodni sem tud semmiben sem?

Hogy a súlyos és valós tényektől szinte babonásan irtózó különféle bizottságaik és fórumaik, ócska szólamaikon és úttalan kereszteshadjárataikra történő buzdításaikon kívül, csak a pénzünket szórják számolatlanul a semmibe?

Hogy a magukat jogásznak nevező, de a tisztes hivatásrendhez közenincs lakájaik, akik szégyentelenül a jelenlegi feneketlen mélységbe süllyedt injuriális állapotokhoz nyújtanak segédkezet, a tisztes lakosságot a rajtuk élősködő bűnözőknek szogáltatják ki? Péda kell? Bemehetsz bármelyikhez, felpanaszolván, hogy a drogosoktól és holdudvaruktól képtelen vagy biztosítani magad és családod emberi élhetőségét, s hogy mindennapi önregenerációs szükségleted, a legelemibb biztonság iránti igényed került veszélybe.

S tán nem igaz, hogy miközben az állampolgári öntudatodra apellálva arra biztatnak, hogy óvd lakhelyed és környezeted biztonságát, még szomszédaid kilétéről és lakhatási jogállásáról sem kaphatsz semmiféle információt?

Hogy bárki, aki képes behatolni egy üres lakásba, (van belőlük elég) egy kis békés szívásra vagy belövésre, bátran teheti, hisz tudja, hogy egy-két kósza öngyilkosjelöltön kívül, a kutya sem vakkant rá?

És ha egy könnyelmű pillanatodban mégis arra vetemednél, hogy az önkorinál mindezt bejelentsd, mint elmeháborodottra néznek rád, és adatvédelemről hadoválva elküldenek a vérbe?

És hogy egyáltalán nem lehetsz biztos abban, hogy mindaz amit mondtál, az - az elviekben egyenrangú jogállású - szerződő felek között marad?

S hogy választott képviselőid - , de bocs, ezt már megírtam ezeken az oldalakon...

Hogy azok, akik most kérlelhetetlen harcot hirdetnek meg a drogmétely ellen - tekintet nélkül arra, ki az elvetemült tettes és ki a kiszolgáltatott szenvedő áldozat - "joghézagok" mögé bújva tűrik meg az orruk előtt nem is nagyon rejtőzködő drogbandákat, miközben kifosztott áldozataikat a kilakoltatás réme fenyegeti?

S hogy végül, az egész társaság, mely a hatalom biztosnak vélt sáncai mögül, felmentve az önképzés-tanulás csak a "lúzerre" kötelező fölösleges terhe alól, néhány kenetes közhelyet álszent képpel a szemedbe vágva, öntelt vigyorral a képén oktasson ki a "helyes magatartás" mibenlétéről?

Nektek pedig, akik kárvallottjai vagytok mindennek, és úgy anyagi mint lelki-mentális értelemben egyre t ö r é k e n y e b b n e k érzitek magatokat a még járható, egyre k e s k e n y e b b úton, nem mondhatok mást, mint, hogy g o n d o l j á t o k m e g ...

.
süti beállítások módosítása