HTML

Utolsó kommentek

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság. TiGáz csalás és gará... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ez is kiesik az olvashatók, emészthetők közül... Azért azt ne feledd, hogy az általad (is) ekézett s... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • Lesley: rákérdezek: beléptél az Ország Gyűlése Mozgalomba, ez foglalja le minden időd és azért nem írsz, mert a FőVezír jobban ír? :D :D :D (2014.08.12. 12:25) Szünet
  • rás: Értelek, sajnálom; pihend ki magad! (2014.08.11. 11:57) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#comment-form (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • Utolsó 20

Levelek

mail.png

Címkék

adó büdzsé (5) ajjaj (164) államtitok (8) állat (20) anyag (1) ausztrália (11) bajnai (8) balog (7) bokros (1) bolondság (34) boross (1) buziság (137) canga (83) cigányok (134) Címkék (1) csehek (20) dávid (5) európai parlament (17) európai unió (55) ficsor (1) film (59) (9) gumi (5) gusztos (1) gyenesei (1) gyurcsány (23) horváth (1) kampány2010 (32) kicsi kocsi (58) kommandó (1) könyv (25) külpol (7) lakossági fórum (30) lamperth (3) lázár (23) lehetmás (7) lévai (8) magán (240) mani (9) másblogolvasás (180) maszekolós (1) média (218) mese (15) mesterházy (5) múltidézés (195) négyharmad (11) new (1) nyilvánosság (9) nyolcker (575) ombudsman (13) önkormányzat (689) orbán (17) oslo (22) ötpont (102) pápa (2) pia (4) politikusok (550) program (35) rózsa (1) schmitt (56) semjén (6) sólyom (12) suli (4) szili (22) szilvásy (4) színház (40) szoc (4) szűcs (6) táltosok (2) tarlós (28) technika (3) toronto (18) veres (3) vers (3) vonat (6) york (1) zene (122) zsaruk (35) Címkefelhő

Friss topikok

  • Világnézet Netes Napló: A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövete... (2014.08.16. 06:55) Fostalicskák
  • prokontra: Sajnálom. Kevés szabadidőm lévén utóbb már nagyon keveset, alapos szelektálással olvasok. És most ... (2014.08.13. 09:27) Szünet
  • bizottsagiirnok: Én most tudtam ott kommentelni: lmp678.blog.hu/2014/06/28/drogpolitika_2_0_szoba_a_nyolcban#commen... (2014.07.28. 15:14) Aki vissza akarja hozni a vajdarendszert
  • bizottsagiirnok: Sok anyag egy ügyről itt: www.bszf.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=62 ... (2014.07.16. 08:18) Nem fekete-fehér
  • bizottsagiirnok: De, természetesen jelent némi protekciót, egy betű nem számít. A darutoll azért nem árt. (2014.07.07. 21:46) Mint tehénen a gatya

Linkblog

Javaslom Balogh István Szilveszternek

2014.04.24. 08:17 bizottsagiirnok

Hogy nézegesse ezt a térképet, amin kinagyítottam neki a szavazókörönkénti eredményeket (lehet aztán böngészni mást is, nagyon jó oldal), hogy utána végiggondolhassa, megéri előbb gondolkodni, tájékozódni, és csak aztán beszélni, mert ha így tett volna, nem kötődne a nevéhez ez a kis interjú, ami butaságokkal és tárgyi tévedésekkel tarkított.

2 komment

Címkék: önkormányzat nyolcker

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontibizottsag.blog.hu/api/trackback/id/tr496075806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultimahora 2014.04.24. 21:05:19

"Felébredtek a cigányok," nyilatkozza büszkén Balogh István Szilveszter, nyilván attól a meggyőződéstől hajtva, hogy ki is tudhatná ezt nála jobban. Hogy ezt honnan veszi? Hát nyilván a helyi cigány önkormányzattól, amely nélkül "nem hozunk úgy döntést, hogy ne kérnénk ki a véleményüket," ahogy ezt az interjúban nyilatkozza is.
Én csak azt kérdezném most a képviselő úrtól, hogy a híresen pártatlan helyi cigány önkormányzaton kívül, mikor beszélt utoljára eleven romával, a szűkebb családi körén kívül? Én most ugyanis, két napon belül, a harmadik roma családtól jövök, akiktől - miután adósrabszolgaként önkormányzati lakásüzérek markában vergődnek, mivel a bérleti díjon felül az "álbérlőnek" is fizetniük kell - miután hiába házaltam mostoha sorsukkal fűnél-fánál, kérdeztem egy s mást.
Kínomban és tehetetlenségemben elsősorban azt, hogy - miután az al- és "álbérlő" egyaránt roma - próbálkoztak-e a (tudtommal) egyetlen) cigány ök-képviselővel. Nos, ami a válaszból e helyütt egyáltalán közölhető, azt nehéz leírni, és nem azért mert közölhetetlen, csak mert nem szavakkal, hanem a döbbent álmélkodás nyelvén szól. "MI a francról beszélsz" - kérdezték nem éppen szó szerint. "Hát az szóba sem áll velünk," tódították. Majd gyanakodva kérdezték: "csak nem ő küldött?". Megnyugtattam őket, hogy ott még nem tartok.

Nos, nem mondhatok mást, mint hogy amikor anno magam is beszéltem a képviselő úrral erről s persze másról is, ugyanaz a "páncélmosoly" védte az arcát, melyet "szolgálatban" mindig is visel, s mely feltörhetetlen ennél még keményebb ügyekkel is.(Mellesleg a "political correct" miatt sietve megmondom, hogy honnan veszem, h ügyfeleim romák. Megmondom:ők mondták. S hogy kiszipolyozóik is azok? Nos, azt is ők mondták.)

S bár bevallom, a képviselő úr beképzelt és pökhendi vigyora volt az, ami eredetileg írásra irritált,nem állhatom meg, hogy ennél fontosabb kérdésekről is ejtsek egy-két szót. Arról ugyanis, mellyel kapcsolatban kizsákmányolt és megtiport (történetesen roma) polgártársaim kapcsán már fentebb szóltam.

"Virágzik az illegális bérlakás-kereskedelem" harsogja a címoldalon a vezető kormánypárti napilap. Korrekt és jogilag is (majdnem) helytálló cikkben ecseteli, hogyan bonyolítható le ügyvédi segédlettel a különben törvényileg tiltott "jogértékesítés."

És ekkor - nem tehetek róla - de odavágom az újságot, és előkeresem azt a sok éve, az újdonsült fiatal polgármesterhez beterjesztett javaslatcsomagot, mely a bérlakások "értékesítésén" kívül még szól egy s másról. Nem kevesebbről ugyanis, mint a pusztuló épített örökség - benne a még törékenyebb emberi élhetőséggel - kétségbeesett vészkiáltásáról, melyet különben minden képviselő asztalára letettem, egy gerillaakció keretében, egy k-t ülés előtt.

Elmondanám, hogy a kegyes úr megbocsátó intésére mégsem dobtak ki, sőt - egy újabb kegy - elmondhattam a tekintetes testület előtt is "szabadon," mondókámat. Éreztem, hogy mindez mit sem számít. A megszerzett hatalom biztos és fölényes tudata, szinte tapinthatóan lengte át a termet.

Ám most, négy-öt év után sem hallgathatok, mert a ma is betonbiztosnak látszó Építmény apró repedéseiből szivárgó por és bomlástörmelék, hamarabb maga alá temet minket, mint a lazán lelépni vagy könnyedén váltani képes "tulajt."

A majd' negyvenéves lakástörvény húsz évvel ezelőtti módosított változatának egyes elavult kitételeire való hivatkozás a teljes tehetetlenség igazolására persze, a mindenkori hatalom porhintése csupán, hogy kicsinyes, politikai lázálmaitól igazolni remélt doktrinér tévképzeteit lenyomja a torkunkon.

Ezzel szemben áll a maga komor valóságában a szétdúlt, megtűrt, sőt

ultimahora 2014.04.24. 22:13:59

@ultimahora: nem is annyira titkoltan támogatott kifosztása e maga nemében páratlan épített örökségnek, melyért a mindenkori rendszer s annak szájhős, többnyire kampánylovagokból álló ellenzéke sem tud és képes tenni, úgyszólván semmit.
Soha, egyetlen illetékesnél - legyen az bármely oldali képviselő vagy magas beosztású hivatalnok - sem tudtam elérni, hogy legalább a meglévő jogszabályok és a maradék szociális "rászorultsági elv" tüzetes számbavételével, végre szembenézzenek azzal a szinte felfoghatatlan ténnyel, hogy a "szociális bérlakások" majd' hatezres állománya tűrhetetlenül pusztul, s kábé 75-80 %-ban jogellenesen lakott. . Már amennyiben egyáltalán lakják. De nem lakják, mármint rendeltetésszerűen nem; az állomány nagy része vandál és eszement bűnözők martalékává vált, és válik a maradék folyamatosan. És az egyre fogyó gyámoltalan és kiszolgáltatott lakosság pedig, mely az akut járványveszéllyel a legminimálisabb önregenerációs lehetőségeitől is megfosztva fásultan néz szembe, csöndesen utálja jelenlegi urait, és - ha lehet még jobban - hetet-havat ígérő, szómágiákkal házaló ellenzékét..

S végül nem mondhatok mást, mint amit már a derék jobboldali kormánylap is a tűrhetetlen kategóriába sorol, s melyet néhányan már évek óta sürgetünk, persze nemcsak az "elavult törvényekre" való önfelmentő féligazságokat szajkózva, hanem kissé mélyebbre ásva is.
Mármint a korszerű jogelvek és szociális szemlélet által átszervezett, a tanácsrendszerből örökölt zárványokat levetni képes, korszerű, korrupciómentes önkormányzat haladéktalan létrehozását !

(És bocsánat az olvasótól. az előző rész kissé korrigálatlan és kócos mondataiért. Véletlenül felraktam, mielőtt korrigáltam volna.)

.
süti beállítások módosítása